5/5

Voćni tart

Doručak

VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
Kora
200g
brašna
100g
putera
50g
šećera u prahu
malo
soli
Fil
250ml
mleka
3
žumanca
75g
kokosovog šećera
25g
brašna
25g
kukuruznog brašna
1 kašičica
vanilinog ekstrakta
Dekoracija
350g
Flora voćnog mix-a
150g
jagoda
Priprema
1/2
U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte puter i utrljajte ga u brašno dok ne dobijete mrvičastu smesu.
1/2
Dodajte jaje i zamesite testo, oblikujte ga u disk, zamotajte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta
1/2
U posudi umutite žumanca sa kokosovim šećerom, zatim dodajte brašno i kukuruzno brašno, pa dobro izmešajte.
1/2
U šerpi zagrejte mleko, pa polako ulijte vrelo mleko u smesu sa žumancima, stalno mešajući. Vratite smesu u šerpu i kuvajte dok se fil ne zgusne. Sklonite sa vatre i dodajte vanilin ekstrakt.
2/2
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izvadite testo iz frižidera i razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini. Prebacite testo u kalup za tart i pritisnite ga uz ivice. Pecite oko 15-20 minuta. Kada se kora ohladi, ravnomerno rasporedite fil po kori i dodajte Flora voće.
Prijatno!

Recepti

Musli sa šumskim voćem
Pečeni kolač sa višnjama
Smuti sa višnjama i lešnicima
Fit smuti sa kupinama