MI SMO FLORA

Dobro došli na zdraviju
stranu života

naši koreni

Fabrika za preradu voća i povrća Flora, osnovana je davne 1978. godine i od samog početka posluje kao sastavni deo kompanije PIK Bečej AD.

 

2016. godine postajemo deo MK Group, koja je jedna od vodećih holding kompanija kako u Srbiji tako i u regionu.

 

Primenom savremene tehnike i tehnologije u našoj fabrici se svake godine proizvede 18 000 tona povrća što nam daje mogućnost da tržištu ponudimo široku lepezu gotovih proizvoda iza kojih stoji dokazan kvalitet i istorija duga preko 40 godina.

 

Proizvodi Flora su od prirodnih sirovina, sa prirodnim začinima, konzervisani fizičkim putem, toplotom i hladnoćom, bez dodatih aditiva, veštačkih boja, aroma i konzervansa.

 

Najznačajniji izvozni proizvodi su smrznuti grašak, boranija i kukuruz šećerac, kao i sterilisani grašak i kukuruz šećerac. Flora svoje proizvode plasira na tržišta Rusije i Bliskog Istoka, u zemlje EU, kao i na tržišta svih republika bivše Jugoslavije. Kontinuitet u poslovanju, konstantno ulaganje u proizvodne kapacitete, inovativnost ali i pouzdanost su glavni faktori koji su uticali na to da naša kompanija svake godine povećava obim saradnje kako sa postojećim, tako i sa novim partnerima.