5/5

Penne pasta sa povrćem

večera

VREME PRIPREME | 30 MIN
sastojci
200 g
Flora špargli
150 g
Flora graška
250 g
penne testenine
2 čena
belog luka
2 kašike
maslinovog ulja
50 g
parmezana
po ukusu
so i biber
-
svež peršun za dekoraciju
Priprema
1/5
U velikom loncu, stavite vodu da proključa, posolite je i dodajte penne testeninu. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju, dok ne postane al dente.
2/5
Operite i očistite Flora špargle i isecite na manje komade. Flora grašak samo stavite u ključalu vodu na nekoliko minuta
3/5
U tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite nekoliko minuta. Zatim dodajte Flora špargle i grašak, pržite ih nekoliko minuta, dok ne omekšaju.
4/5
U tiganj sa povrćem, dodajte skuvanu testeninu. Promešajte sve dobro, a po potrebi dodajte malo vode od testenine da sve lepo sjedini.
5/5
Na kraju, dodajte parmezan i dobro promešajte. Po ukusu, posolite i pobiberite.
Prijatno!

Recepti

Musli sa šumskim voćem
Pečeni kolač sa višnjama
Smuti sa višnjama i lešnicima
Fit smuti sa kupinama