Flora&Fazoni
Grašak je jedna od najstarijih gajenih biljaka na svetu – uzgaja se više od 10.000 godina!
Pronađen je u arheološkim iskopinama u Aziji i na Bliskom Istoku, a stari Grci i Rimljani su ga smatrali hranom bogova.
sastojci
300g
Flora graška
1
manji crni luk
1
čen belog luka
500ml
povrćnog bujona
1
1 šaka sveže mente (ili 1 ravna kašičica suve)
1 kašika
maslinovog ulja
Po želji:
kašika pavlake ili grčkog jogurta za serviranje
malo
soli i bibera
Priprema
1/4
Na maslinovom ulju proprži seckani crni i beli luk dok ne omekšaju.
2/4
Dodaj Flora grašak i nalij bujon. Kuvaj 8–10 minuta, dok grašak ne omekšaZagrejati malo ulja na tiganju i na sredinu tiganja sipati jednu kutlaču smese. Nakon minut do dva okrenite palačinku i ispecite je sa druge strane. Ponoviti postupak dok se cela smesa ne potroši
3/4
Dodaj mentu, posoli i pobiberi po ukusu.
4/4
Izblendiraj sve u krem supu (ručnim blenderom ili u blenderu).
Prijatno!