5/5
Mini tart sa kupinama
Užina
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
Da li ste znali da je kupina tokom 18. veka u Evropi bila toliko popularna za lečenje gihta da su je nazvali „giht bobicom“?
sastojci
400-500g
Flora kupina
4 kašike
smeđeg šećera
skrobnog brašna
TESTO
240g
brašna
120g
putera
1
vanilin šećer
2 kašike
šećera u prahu
1 korica
limuna
Prstohvat
sode bikarbone
2-4 kašike
hladne vode
Priprema
1/3
Testo – U činiju dodajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, vanilin šećer, promešajte, a zatim dodajte rendanu koru limuna i puter iseckan na listiće. Celu smesu dobro izmešajte i dodajte malo po malo vode dok se testo ne spoji.
2/3
Kalupe podmažite puterom, dodajte testo, utisnite ga u ivice i dno kalupa, a zatim ga ostavite u frižideru da se dobro ohladi. Izbockajte testo viljuškom i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni. Pecite 5-6 minuta, a zatim kašičicom pritisnite nadošlo testo nazad na dno kalupa i pecite još par minuta. Dodajte fil od kupina i sve zajedno pecite još 25-30 minuta, dok kora ne porumeni.
3/3
Fil – U činiju dodajte kupine, smeđi šećer, skrobno brašno i dobro promešajte. Stavite ih u frižider da se dobro ohlade, i tek onda ih izvadite iz kalupa. Možete ih ukrasiti listićima mente.
Prijatno!