sastojci
Biskvit
150g
tamne čokolade
150g
kokosovog ulja
150g
meda
3
jaja
100g
integralnog brašna
1 kašičica
praška za pecivo
Kompot
500g
Flora višanja
2-3 kašike
meda
1 kašičica
ekstrakta vanile
Krem
400ml
kokosovog mleka
2 kašike
meda
1 kašičica
ekstrakta vanile
Priprema
1/5
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Otopite čokoladu i kokosovo ulje na pari. Umutite jaja sa medom dok ne postanu penasta.
2/5
Dodajte otopljenu čokoladu u smesu od jaja i dobro izmešajte. Postepeno dodajte integralno brašno i prašak za pecivo. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sipajte smesu u pleh i pecite oko 25-30 minuta.
3/5
Dodajte višnje u šerpu zajedno sa medom i ekstraktom vanile. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10-15 minuta, povremeno mešajući, dok višnje ne omekšaju i ne formira se gusta smesa.
4/5
Umutite gusti deo kokosovog mleka sa medom i ekstraktom vanile dok ne dobijete kremastu teksturu.
5/5
Izrendajte ohlađeni čokoladni biskvit na krupnije komade. U staklene čaše slažite slojeve: prvo stavite komadiće čokoladnog biskvita na dno, zatim dodajte sloj kompota od višanja , pa sloj kreme. Stavite trifle u frižider na 2 sata da se stegne. Ukrasite vrh trifle-a šlagom od kokosovog mleka i dodajte nekoliko višnji.
Prijatno!