5/5
Granola sa višnjama
Doručak
VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
2 šolje
ovsenih pahuljica
1 šolje
orašastih plodova po izboru (bademi, lešnici, orasi)
1/2 šolje
semenki bundeve
1/2 šolje
meda
1/4 šolje
kokosovog ulja
1 kašičica
vanilin šećera
prstohvat
soli
Za serviranje:
1 šolja
Flora višnji
1 šolja
grčkog jogurta
malo
listovi mente
Priprema
1/3
U velikoj činiji, pomešajte ovsene pahuljice, orašaste plodove, semenke bundeve, med, kokosovo ulje, vanilin šećer i prstohvat soli. Dobro promešajte kako biste ravnomerno rasporedili sastojke.

2/3
Raširite smesu ravnomerno na plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko 20-25 minuta i povremeno mešajte.

3/3
Izvadite granolu iz rerne i ostavite je da se potpuno ohladi. Servirajte granolu sa grčkim jogurtom, Flora višnjama i po želji pospite sveže naseckanim listovima mente.

Prijatno!