Flora&Fazoni
Višnja je dobra za vid, jer ona povoljno deluje na ćelije oka
sastojci
400g
Flora višanja
4
jaja
po želji
zaslađivač
80g
čokolade
400ml
kokosovog mleka
120g
čokolade
100g
pečenih lešnika
30g
maslaca
Priprema
1/4
Najpre napraviti koru: belanca umutiti u čvrstu smesu. 80g čokolade otopiti i kad se malo prohladi sipati u posudu za mešanje, pa dodati žumanca i promešati

2/4
Belanca lagano sjediniti sa žumancima izliti ih u kalup obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni 15 do 20 minuta

3/4
Dok se korica peče napraviti fil: u džezvu sipati kokosovo mleko i 120g čokolade, pa otopiti i sjediniti sa mlevenim lešnikom

4/4
Ispečenu koricu izbockati čačkalicom i preliti filom. Kolač sada treba ohladiti u frižideru. Kada se fil stegne preliti sa Flora višnjama koje smo zasladili po želji, i kuvali oko 10 minuta. Ostaviti u frižideru oko sat vremena.

Prijatno!