5/5
Mini cheesecake sa šumskim voćem
Užina
VREME PRIPREME | 30 MIN
Flora&Fazoni
100g kupina osigurava 4% dnevnih potreba za vitaminom A.
sastojci
250g
Flora šumskog voća
150g
mlevenog keksa po izboru
50g
putera
300g
maskarpone sira
100g
jogurta
2
jaja
4 kašike
agava sirupa
malo
cimet
½ korice
limuna
Priprema
1/5
Keks pomešajte sa puterom i malo cimeta. Pripremljenu smesu utisnite na dno papirnih korpica koje ste prethodno stavili u kalup za mafine.
2/5
U jednoj činiji ili blenderu pomešajte sve sastojke za fil- jaja, maskarpone sir, jogurt, kupine, agavin sirup i izrendanu koricu limuna
3/5
Dobijeni fil ravnomerno rasporediti u pleh i svaku korpicu.
4/5
Kolačie pecite 15 min na 170 °C. Ugasite reru i ostavite ih u rerni sa zatvorenim vratima još 10 minuta.
5/5
Cheesecake kolačiće ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.
Prijatno!