Flora&Fazoni
Višnja je dobra za vid, jer ona povoljno deluje na ćelije oka
sastojci
200g
Flora višanja
4
jaja
100g
kokosovog šećera
100g
brašna spelte
1/2
praška za pecivo
30g
maslaca
Priprema
1/5
Uključiti rernu na 200 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti mikserom samo belanca u čvrst sneg

2/5
Zatim umutiti posebno žumanca sa šećerom dok se ne dobije kompaktna lepljiva smesa i spojiti je sa belancima

3/5
U brašno umešati prašak za pecivo. U umućena jaja sa šećerom dodati prosejano brašno i rastopljen puter i sve ručno lagano umešati

4/5
U pleh obložen papirom za pečenje dodati pola smese testa, preko njega polovinu višanja iz recepta, zatim preostalo testo i po vrhu kolača preostale višnje

5/5
Kolač peći na 200 stepeni, 25 minuta, kada se ohladi poslužiti

Prijatno!