5/5
Penne pasta sa povrćem
večera
VREME PRIPREME | 30 MIN
sastojci
200 g
Flora špargli
150 g
Flora graška
250 g
penne testenine
2 čena
belog luka
2 kašike
maslinovog ulja
50 g
parmezana
po ukusu
so i biber
-
svež peršun za dekoraciju
Priprema
1/5
U velikom loncu, stavite vodu da proključa, posolite je i dodajte penne testeninu. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju, dok ne postane al dente.

2/5
Operite i očistite Flora špargle i isecite na manje komade. Flora grašak samo stavite u ključalu vodu na nekoliko minuta

3/5
U tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite nekoliko minuta. Zatim dodajte Flora špargle i grašak, pržite ih nekoliko minuta, dok ne omekšaju.

4/5
U tiganj sa povrćem, dodajte skuvanu testeninu. Promešajte sve dobro, a po potrebi dodajte malo vode od testenine da sve lepo sjedini.

5/5
Na kraju, dodajte parmezan i dobro promešajte. Po ukusu, posolite i pobiberite.

Prijatno!