Comments Off on Zdrav i ukusan praznični ručak

Uživanje u praznicima obično podrazumeva i uživanje u bogatoj trpezi, koju uglavnom čini mnogo visokokalorične hrane niske nutritivne vrednosti.

Premda znamo da to nije dobar izbor ni za zdravlje, ni za izgled, većini je nemoguće da zamisli kako „daje sebi oduška“ uz zdrav obrok, koji je često, potpuno nepravedno, sinonim za bezukusnu hranu oskudne količine.

Ako razmislimo šta je neizostavno u gotovo svakom predjelu, glavnom jelu i desertu ubrzo ćemo shvatiti da je reč o voću i povrću, dakle o zdravim namirnicama.

Potaž od Flora mixa za supu i pečuraka ili krem supa sa tikvicom i šparglom je sjajan uvod u zdrav praznični ručak. Zapečena pastrmka u Flora đuveč mixu i Flora rižoto mix sa lignjama će oduševiti sve ljubitelje ribe. Oni koji ne mogu da zamisle kompletan obrok bez mesa i začinjene hrane će vam sigurno tražiti recept nakon što probaju kari boraniju sa piletinom, uz nesvakidašnji pire od karfiola, dok će svi koji preferiraju italijansku kuhinju uživati u Flora meksičkom mixu povrća sa testeninom i tunom. Prilog od brokolija i karfiola će poželeti da probaju i oni kojima povrće nije prvi izbor. Ukoliko želite na trpezi nešto novo na našem tržištu, što je brzinom svetlosti osvojilo svet, edamame salata sa fetom i brusnicom će biti na visini zadatka, dok ljubiteljima tradicionalnih prazničnih jela predlažemo vege rusku salatu od još jedne Flora mešavine povrća. Ako postoji desert za svačiji ukus, to je pečeni kolač sa višnjama, dok će čia puding sa malinama, kao inovativna praznična poslastica sigurno biti prijatno iznenađenje svih degustatora.

TOP