5/5
		Pita sa šparglama
Ručak
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				
					sastojci				
				
					250g				
				
					Flora špargle				
				
					1 komad 				
				
					praziluka				
				
					2				
				
					jajeta				
				
					3dcl				
				
					pavlake za kuvanje				
				
					malo				
				
					ulje				
				
					pola kašičice 				
				
					muškatnog oraščića				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					TESTO				
				
					250g				
				
					mekog brašna				
				
					100g				
				
					putera				
				
					1/2 kašičice				
				
					soli				
				
					1				
				
					žumance				
				
					1dcl				
				
					vode				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu dodajte brašno, so, puter i sve izmešajte. Zatim dodajte žumance i postepeno vodu dok se testo ne sjedini.								
				 
															
					2/4				
				
									Razvaljajte testo da bude veće od kalupa za pitu, stavite na podmazan kalup, pritisnite da se zalepi za ivice, a višak testa odrežite. Pecite testo 15 minuta								
				 
															
					3/4				
				
									Skuvajte špargle. Isecite ih na jednake delove, a vrhove ostavite da biste ukrasili pitu. Na ulju propržite kolutove praziluka dok ne omekšaju, pa dodajte jaja, pavlaku za kuvanje, so, biber i špargle.								
				 
															
					4/4				
				
									Na testo sipajte fil, a zatim vrhove špargli i pecite još 20 minuta. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								