5/5
		Piletina sa šparglama
Ručak
					VREME PRIPREME | 25 MIN 				
				
					sastojci				
				
					200g				
				
					Flora špargle				
				
					400g				
				
					 pilećih prsa				
				
					3 čena				
				
					belog luka				
				
					2 kašike				
				
					soja sosa				
				
					2 kašike				
				
					ulja				
				
					1 kašika				
				
					susamovog ulja				
				
					1 kašikica				
				
					svežeg đumbira				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									Iseckajte piletinu, operite špargle i iseckajte ih na komade veličine zalogaja. Sitno seckajte beli luk i izrendajte đumbir.								
				 
															
					2/5				
				
									Zagrejte tiganj sa uljem i dodajte piletinu. Pecite je uz neprestano mešanje otprilike 4-5 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je sa strane.								
				 
															
					3/5				
				
									Zatim u tiganj dodajte  iseckane špargle i kuvajte ih uz povremeno mešanje oko 3-4 minuta, dok ne postanu hrskave. 								
				 
															
					4/5				
				
									Dodajte seckani beli luk i đumbir i nastavite mešati 1 minut, dok ne zamiriše. Vratite piletinu u tiganj zajedno sa šparglama. 								
				 
															
					5/5				
				Prelijte soja sos preko sastojaka u tiganju. Nastavite mešati tako da se svi sastojci sjedine otprilike 2-3 minuta. Možete poslužiti toplo preko kuvane riže ili rezanaca.
 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								