5/5
		Čia džem sa višnjama
Užina
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Stavite iseckane višnje u šerpu na srednje jaku vatru. Dodajte med i limunov sok. Mešajte povremeno dok ne provri.								
				 
															
					2/4				
				
									 Smanjite temperaturu i nastavite kuvati oko 10-15 minuta, povremeno mešajući. Višnje će omekšati i otpustiti svoje sokove. 								
				 
															
					3/4				
				
									Dodajte čia semenke u smesu i dobro promešajte. Čia semenke će pomoći da se džem zgusne. Nastavite kuvati još 5-10 minuta dok se džem ne zgusne. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta. 								
				 
															
					4/4				
				
									Prespite džem u sterilizovanu teglu i zatvorite je. Pustite da se potpuno ohladi pre nego što je stavite u frižider. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								