5/5
		Posni potaž od špargli
Ručak
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Izdanci špargle razvijaju svoj karakteristični ukus tek kada se podvrgnu toploti, kada se obare, isprže ili griluju.								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora špargle				
				
					1				
				
					crveni luk				
				
					2				
				
					krompira				
				
					1l				
				
					bujona od povrća				
				
					2 kašike 				
				
					maslinovog ulja				
				
					malo				
				
					Sveži peršun				
				
					2 čena				
				
					beli luk 				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Operite špargle i isecite ih na manje komade.								
				 
															
					2/4				
				
									U veliki lonac dodajte maslinovo ulje, seckani crveni i beli luk i dinstajte par minuta. Zatim dodajte iseckane špargle i krompir u lonac. Nastavite dinstati nekoliko minuta. 								
				 
															
					3/4				
				
									Dodajte bujon od povrća i pustite da supa proključa. Zatim smanjite vatru i pustite da se krčka dok špargle i krompir ne omekšaju otprilike 20-25 minuta.  								
				 
															
					4/4				
				
									Kada su špargle i krompir mekani, upotrebite blender da izmiksate smesu u glatku supu.
Vratite supu na vatru i zagrejte je dok ne bude dovoljno vruća za posluživanje. Posolite i pobiberite po ukusu. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								