5/5
		Pizza sa šparglama
ručak
					VREME PRIPREME | 55 MIN 				
				
					sastojci				
				
					500g				
				
					brašna				
				
					300ml				
				
					tople vode				
				
					1 kašičica				
				
					 šećera				
				
					1 kašičica				
				
					soli				
				
					1 kašika				
				
					suvog kvasca				
				
					Nadev				
				
					150g				
				
					Flora špargli				
				
					200g				
				
					paradajz sosa za pizzu				
				
					200g				
				
					sira				
				
					200g				
				
					pršuta				
				
					1 kašičica 				
				
					sušenog origana				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U velikoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, zatim dodajte brašno, so i maslinovo ulje u posudu sa kvascem i zamesite glatko testo. Mesite testo oko 10 minuta, dok ne postane elastično. 								
				 
															
					2/5				
				
									Oblikujte testo u loptu, prekrijte posudu krpom i ostavite na toplom mestu da nakvasa oko 1 sat. 								
				 
															
					3/5				
				
									Kada je testo naraslo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvucite ga u oblik pizze, debljine po želji. Prebacite razvučeno testo u pleh za pečenje. 								
				 
															
					4/5				
				
									Premažite testo paradajz sosom, pospite rendanim sirom preko sosa, zatim rasporedite kriške pršuta i komade špargli preko sira. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim pospite sušenim origanom. 								
				 
															
					5/5				
				
									Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite pizzu 12-15 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno-smeđe, a sir se ne istopi i lepo zarumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								