5/5
		TOFU SIR SA BORANIJOM
VEČERA
					VREME PRIPREME | 25 MIN 				
				
					sastojci				
				
					200g 				
				
					Flora zelene sečene boranije				
				
					200g				
				
					tofu sira				
				
					2				
				
					crvene paprike				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					2 kašike 				
				
					soja sosa				
				
					1 kašika 				
				
					kukuruznog skroba 				
				
					1 kašika 				
				
					susama za posipanje				
				
					1 kašika 				
				
					maslinovog ulja 				
				
					malo				
				
					čili sos				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				Isecite tofu sir na kockice. Ako želite hrskav tofu, pospite ga kukuruznim skrobom i lagano promešajte.
 
															
					2/5				
				Paprike očistite od semena i isecite na trakice. Beli luk sitno naseckajte.
 
															
					3/5				
				
									Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte ulje. Pržite tofu dok ne postane zlatno-smeđe boje, oko 5-7 minuta.  								
				 
															
					4/5				
				
									U isti tiganj dodajte još malo ulja, ubacite beli luk i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte Flora boraniju i pržite oko 3-4 minuta. Zatim dodajte papriku i nastavite prženje još 2-3 minuta, dok povrće ne omekša.								
				 
															
					5/5				
				Vratite tofu u tiganj i prelijte sve soja sosom. Po ukusu dodajte čili sos, so i biber. Sve dobro promešajte i pržite još 1-2 minuta da se ukusi sjedine.
 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								