5/5

Ekleri sa malinama i kremom od pistaća

Užina

VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
125ml
vode
125ml
mleka
100 g
putera
1 kašičica
šećera
140 g
glatkog brašna
4
jaja
prstohvat
soli
Krem od pistaća
500ml
mleka
4
žumanca
10 kašika
meda
40 g
gustina
100 g
paste od pistaća
50g
putera
Priprema
1/3

U šerpi zagrejte vodu, mleko, puter, so i šećer do vrenja. Dodajte brašno i kuvajte dok se testo ne odvoji od posude. Ohladite i umešajte jedno po jedno jaje.  

2/3
Oblikujte eklere špricem i pecite 15 minuta na 200 stepeni, zatim smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još 10-15 minuta.
2/3
U šerpi zagrejte mleko. Umutite žumanca, šećer i gustin, pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte pastu od pistaća i puter, dobro promešajte i ostavite da se ohladi.
3/3
Na svaki ekler dodajte krem od pistaća i Flora maline. Pospite sitno seckanim pistaćima.
Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje