5/5
		Domaći ravioli sa šparglom
Večera
					VREME PRIPREME | 50 MIN 				
				Flora&Fazoni
Fritata je jelo koje trpi razne improvizacije. Osnovne namirnice su jaja, a ostale namirnice kao što je povrće je stvar mašte ili sadržine frižidera
					Priprema				
				
					1/4				
				
									U dublju činiju dodajte pola količine brašna, pola kašičice soli i 2 jajeta. Mešajte viljuškom uz dodavanje druge polovine brašna. Zatim mešajte rukom dok testo nije glatko i kompaktno, a onda ga uvijte u plastičnu foliju i ostavite da odmori 20 minuta.								
				 
															
					2/4				
				
									U tiganju zagrejte maslinovo ulje, te dinstajte sitno iseckane špargle. U činiji izmutite 1 jaje i sjedinite sa sirom, pa dodajte u tiganj kada špargle omekšaju. Dodajte so i pržite dok se jaja ne isprže.								
				 
															
					3/4				
				Testo podelite na dva dela i razvijte oklagijom na dugačke trake. Kašičicom dodajte prethodno spremljen nadev, raspoređen na gomilice. Pokrijte drugim delom testa i prstom pritiskajte oko svake gomilice nadeva, pa zatim oštrim nožem isecite raviole.
 
															
					4/4				
				
									Kada su ravioli isečeni, skuvajte ih u 3 litre vode, prethodno zagrejane do ključanja i posoljene. U vodu stavljajte jednu po jednu raviolu i kuvajte 5-6 minuta.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								