5/5

Domaći džem od kupina sa čia semenkama

užina

VREME PRIPREME | 45 MIN

Flora&Fazoni

U dodiru sa vodom čia semenke nabubre i mogu se koristiti Ukoliko vam se čia seme prospe tokom spremanja hrane, pazite da ga ne pokupite vlažnom krpom jer u dodiru sa vodom ove semenke nabubre i mogu se zalepiti za krpu.
sastojci
150g
Flora kupina
2 kašike
javorovog sirupa
1 kašika
svežeg limunovog soka
1 kašika
ekstrakta vanile
1 kašika
cimeta
3 kašikice
čia semenki
malo
soli
Priprema
1/5
U šerpu srednje veličine stavite Flora kupine, limunov sok i ekstrakt vanile pa kuvajte 3 do 5 minuta na srednjoj vatri, mešajući sve vreme
2/5
Zatim dodajte sirup od javora, cimet i so pa sklonite sa ringle
3/5
Dobijenu smesu pomešajte sa čia semenkama i onda sve zajedno prespite u staklenu teglu ili činiju
4/5
Ostavite džem da se ohladi i zgusne, a potom stavite teglu u frižideru najmanje sat vremena
5/5
Ukoliko džem nije dovoljno gust, dodajte još čia semenki
Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje