5/5
		Domaći džem od kupina sa čia semenkama
užina
					VREME PRIPREME | 45 MIN 				
				Flora&Fazoni
									U dodiru sa vodom čia semenke nabubre i mogu se koristiti Ukoliko vam se čia seme prospe tokom spremanja hrane, pazite da ga ne pokupite vlažnom krpom jer u dodiru sa vodom ove semenke nabubre i mogu se zalepiti za krpu.								
				
					sastojci				
				
					150g				
				
					Flora kupina				
				
					2 kašike 				
				
					javorovog sirupa				
				
					1 kašika				
				
					svežeg limunovog soka				
				
					1 kašika				
				
					ekstrakta vanile				
				
					1 kašika				
				
					cimeta				
				
					3 kašikice				
				
					čia semenki				
				
					malo				
				
					soli				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U šerpu srednje veličine stavite Flora kupine, limunov sok i ekstrakt vanile pa kuvajte 3 do 5 minuta na srednjoj vatri, mešajući sve vreme								
				 
															
					2/5				
				
									Zatim dodajte sirup od javora, cimet i so pa sklonite sa ringle								
				 
															
					3/5				
				
									Dobijenu smesu pomešajte sa čia semenkama i onda sve zajedno prespite u staklenu teglu ili činiju								
				 
															
					4/5				
				
									Ostavite džem da se ohladi i zgusne, a potom stavite teglu u frižideru najmanje sat vremena								
				 
															
					5/5				
				
									Ukoliko džem nije dovoljno gust, dodajte još čia semenki								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								