5/5
		Losos sa šparglom i holandeze sosom
ručak
					VREME PRIPREME | 30 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Losos je izvrstan izvor vitamina B.  								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora špargle				
				
					1				
				
					losos				
				
					malo				
				
					maslinovo ulje				
				
					2 kom				
				
					suvi začini				
				
					malo				
				
					Beli luk u prahu				
				
					Za holondeze sos				
				
					150ml				
				
					ovsenog mleka				
				
					2 kašike				
				
					brašna od leblebije				
				
					150ml				
				
					bujona (tečnosti iz supe)				
				
					1 kašičica 				
				
					senfa				
				
					1 kašika 				
				
					nutritivnog kvasca				
				
					1 kašika 				
				
					limunovog soka				
				
					2				
				
					veće tikvice 				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									Losos ispeći sa obe strane po par minuta. 								
				 
															
					2/5				
				
									Napravidi marinadu od suvog začina, masilnovog ulja i belog luka. Šparglu izvaditi iz kese, staviti na gril, premazati marinadom  i peći dok ne omekša.  								
				 
															
					3/5				
				
									Holandez sos: u šerpicu staviti mleko, brašno i bujon i kuvati na tihoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. 								
				 
															
					4/5				
				
									Zatim skinuti sa vatre umešati senf, nutritivni kvasac i limunov sok. 								
				 
															
					5/5				
				
									Tikvice staviti u tanjir, šparglu preliti sa holandeze sosom i servirati sve zajedno.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								