5/5

Potaž sa graškom

Ručak

VREME PRIPREME | 30 MIN

Flora&Fazoni

Jedna šolja graška ima 8,5 grama proteina!
sastojci
2 šoje
Flora graška
1
batat
5 šolja
vode
2 kašike
maslinovog ulja
2 čena
belog luka
malo
bosiljka
1/2 kašičice
himalajske soli
1/2 kašičice
crnog bibera
2-3 kašike
soka od limuna
Priprema
1/3
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckan beli luk i dinstajte 2-3 minuta.
2/3
Zatim, dodajte vodu i batat iseckan na kockice. Poklopite i ostavite da se kuva 15 min. Zatim dodajte grašak i sve zajedno kuvajte 5 min. Sklonite šerpu sa šporeta i ostavite da se prohladi.
3/3
U šerpu dodajte so, biber, bosiljak, limunov sok i blendirajte potaž dok ne dobijete kremastu teksturu. Potom servirajte potaž i dodajte mladi luk i crvenom paprikom.
Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje