Flora&Fazoni
									Ako prolazite kroz stresan period, obavezno jedite maline. U sebi sadrže bakar koji je sastojak većine antidepresiva. Pomoći će vam da se lakše nosite sa depresijom. 								
				
					sastojci				
				
					100g				
				
					Flora malina 				
				
					1 šolja				
				
					brašna od spelte				
				
					2				
				
					banane				
				
					6				
				
					urmi				
				
					100g				
				
					organske crne čokolade				
				
					100g				
				
					badema				
				
					1 kašičica 				
				
					ulja				
				
					2 kašike 				
				
					smeđeg šećera				
				
					1				
				
					vanila				
				
					2 kašike 				
				
					kakaoa				
				
					1				
				
					prašak za pecivo				
				
					PRELIV				
				
					50g				
				
					Flora malina – za ukras				
				
					2 kašike 				
				
					smeđeg šećera				
				
					1 kašika 				
				
					kakao maslaca				
				
					2 kašike				
				
					vode				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Sipajte maline, urme, bademe i smeđi šećer u blender i izmiksajte 1 minut. Dodajte ulje, banane, kakao, vanilu i prašak za pecivo i ponovo izmiksajte kratko. 								
				 
															
					2/4				
				
									Smesu prebacite u posudu i dodajte istopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Promešajte i smesu sipajte u kalup za tortu čije se dno skida. 								
				 
															
					3/4				
				
									Pecite na 180 stepeni 35 minuta, zatim izvadite koru i ostavite je da se ohladi. 								
				 
															
					4/4				
				
									Zagrejte šećer i kada se istopi dodajte kakao maslac, promešajte i sipajte vodu. Kuvajte  još dva minuta. Kada se preliv ohladi, prelijte tortu i ukrasite je malinama. 								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								