5/5
Domaći ravioli sa šparglom
Večera
VREME PRIPREME | 50 MIN
Flora&Fazoni
Fritata je jelo koje trpi razne improvizacije. Osnovne namirnice su jaja, a ostale namirnice kao što je povrće je stvar mašte ili sadržine frižidera
Priprema
1/4
U dublju činiju dodajte pola količine brašna, pola kašičice soli i 2 jajeta. Mešajte viljuškom uz dodavanje druge polovine brašna. Zatim mešajte rukom dok testo nije glatko i kompaktno, a onda ga uvijte u plastičnu foliju i ostavite da odmori 20 minuta.
2/4
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, te dinstajte sitno iseckane špargle. U činiji izmutite 1 jaje i sjedinite sa sirom, pa dodajte u tiganj kada špargle omekšaju. Dodajte so i pržite dok se jaja ne isprže.
3/4
Testo podelite na dva dela i razvijte oklagijom na dugačke trake. Kašičicom dodajte prethodno spremljen nadev, raspoređen na gomilice. Pokrijte drugim delom testa i prstom pritiskajte oko svake gomilice nadeva, pa zatim oštrim nožem isecite raviole.
4/4
Kada su ravioli isečeni, skuvajte ih u 3 litre vode, prethodno zagrejane do ključanja i posoljene. U vodu stavljajte jednu po jednu raviolu i kuvajte 5-6 minuta.
Prijatno!