5/5

Domaći ravioli sa šparglom

Večera

VREME PRIPREME | 50 MIN

Flora&Fazoni

Fritata je jelo koje trpi razne improvizacije. Osnovne namirnice su jaja, a ostale namirnice kao što je povrće je stvar mašte ili sadržine frižidera

 

sastojci
260g
brašna
200g
Flora špargle
3
jajeta
po ukusu
so i biber
malo
maslinovog ulja
Priprema
1/4
U dublju činiju dodajte pola količine brašna, pola kašičice soli i 2 jajeta. Mešajte viljuškom uz dodavanje druge polovine brašna. Zatim mešajte rukom dok testo nije glatko i kompaktno, a onda ga uvijte u plastičnu foliju i ostavite da odmori 20 minuta.
2/4
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, te dinstajte sitno iseckane špargle. U činiji izmutite 1 jaje i sjedinite sa sirom, pa dodajte u tiganj kada špargle omekšaju. Dodajte so i pržite dok se jaja ne isprže.
3/4

Testo podelite na dva dela i razvijte oklagijom na dugačke trake. Kašičicom dodajte prethodno spremljen nadev, raspoređen na gomilice. Pokrijte drugim delom testa i prstom pritiskajte oko svake gomilice nadeva, pa zatim oštrim nožem isecite raviole.

4/4
Kada su ravioli isečeni, skuvajte ih u 3 litre vode, prethodno zagrejane do ključanja i posoljene. U vodu stavljajte jednu po jednu raviolu i kuvajte 5-6 minuta.
Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje

TOP