5/5
Francuski dezert sa višnjama
Užina
VREME PRIPREME | 50 MIN
sastojci
500g
Flora višnji
3
jaja
50g
meda
1
vanilin šećer
80g
integralnog brašna
250g
bademovog mleka
2 kašike
ruma
1
puter
prstohvat
soli
Priprema
1/4
Odledite Flora višnje. Zatim u velikoj posudi, umutite jaja zajedno sa medom, vanilinim šećerom i prstohvatom soli dok smesa ne postane penasta.
2/4
Dodajte integralno brašno i polako sipajte bademovo mleko i neprekidno mešajte kako biste izbegli grudvice. Dodajte rum i promešajte da se sjedini.
3/4
Dodajte integralno brašno i polako sipajte bademovo mleko i neprekidno mešajte kako biste izbegli grudvice. Dodajte rum i promešajte da se sjedini.
4/4
Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite kolač oko 40-45 minuta, dok ne postane zlatno smeđe boje. Po želji, pospite seckanim bademima pre posluživanja.
Prijatno!