Flora&Fazoni
Fritata je jelo koje trpi razne improvizacije. Osnovne namirnice su jaja, a ostale namirnice kao što je povrće je stvar mašte ili sadržine frižidera
sastojci
1 kom
mladog crnog luka
225g
Flora špargle
4
jaja
75ml
kisele pavlake
1/2
kašičice tabasko sosa
50g
kozjeg sira
1
kašičica soli
po ukusu
mleveni biber
Priprema
1/3
U tiganju na šporetu zagrejati ulje, pa dodati sitno iseckan mladi luk. Šparglu iseckati i dodati u tiganj. Pržiti na tihoj vatri, dok špargla ne omekša

2/3
U dubljoj posudi pomešati jaja, so, kiselu pavlaku i tabasko sos, pa dobro umutiti. Sipati u tiganj, preko špargli, pobiberiti (po ukusu), a preko posuti izmrvljeni kozji sir. Pržiti 4-5 minuta na tihoj vatri

3/3
Tiganj staviti u zagrejanu rernu, tek toliko da se zapeče malo i odozgo. Posuti sitno naseckani crni luk. Služiti toplo

Prijatno!