Flora&Fazoni
Za uspešnije grilovanje, povrće potopiti u hladnu vodu na nekih 30 minuta pre grilovanja, kako ne bi bilo dehidrirano
sastojci
6 kom
Flora špargle
2
kriške integralnog hleba
2
jaja
2 kom
tanko isečene pančeta slanine
1
kašika maslinovog ulja ili putera
po ukusu
so i biber
Priprema
1/3
Špargle odmrznuti, odstraniti im donji deo, premaziti maslinovim uljem ili puterom i grilovati 10-15 minuta na tihoj vatri. Nekoliko minuta pre nego što će biti gotove obmotati ih pančetom, vratiti ih u tiganj i pojačati temperaturu vodeći računa da vrhovi špargli više ne dodiruju podlogu
2/3
Kriškama hleba izvaditi deo sredine, premazati ih maslinovim uljem ili puterom, staviti na teflonski tiganj i u svaki probušeni središnji deo ubaciti jedno jaje
3/3
Posolite i pobiberite, a u zavisnosti koliko prženo jaje volite, kada ih ispržite servirajte i poslužite
Prijatno!