5/5

Kraljevski doručak sa šparglama

Doručak

VREME PRIPREME | 20 MIN

Flora&Fazoni

Za uspešnije grilovanje, povrće potopiti u hladnu vodu na nekih 30 minuta pre grilovanja, kako ne bi bilo dehidrirano

 

sastojci
6 kom
Flora špargle
2
kriške integralnog hleba
2
jaja
2 kom
tanko isečene pančeta slanine
1
kašika maslinovog ulja ili putera
po ukusu
so i biber
Priprema
1/3

Špargle odmrznuti, odstraniti im donji deo, premaziti maslinovim uljem ili puterom i grilovati 10-15 minuta na tihoj vatri. Nekoliko minuta pre nego što će biti gotove obmotati ih pančetom, vratiti ih u tiganj i pojačati temperaturu vodeći računa da vrhovi špargli više ne dodiruju podlogu

2/3

Kriškama hleba izvaditi deo sredine, premazati ih maslinovim uljem ili puterom, staviti na teflonski tiganj i u svaki probušeni središnji deo ubaciti jedno jaje

3/3

Posolite i pobiberite, a u zavisnosti koliko prženo jaje volite, kada ih ispržite servirajte i poslužite

Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje