5/5

Kremasti potaž od špargle

Ručak

VREME PRIPREME | 40 MIN

Flora&Fazoni

Špargla deluje protivupalno zahvaljujući visokoj koncentraciji kompleksa B vitamina.
sastojci
250g
Flora špargle
1 veći
crni luk
2 šolje
celera u štapu
2-3 kašike
maslinovog ulja
3 čena
belog luka
malo
mladog krompira
6 šolja
vode ili bujona od povrća
po ukusu
So, biber
po ukusu
Svež bosiljak
⅓ šolje
indijskog oraha
Priprema
1/9
U šerpu sipajte maslinovo ulje i prodinstajte sitno seckani celer i crni luk oko 2 min, na jačoj temperaturi.
2/9
Zatim smanjite temperaturu i dinstajte još nekoliko minuta pa dodajte beli luk.
3/9
Dodajte vodu ili bujon povrća, so, biber, krompir i indijski orah, pa ostavite supu da prokuva.
4/9
Nakon što je supa prokuvala, poklopite šerpu i ostavite da se kuva još oko 15-20 min, sve dok krompir ne omekša.
5/9
Zatim dodajte špargle i ostavite supu da još jedno prokuva pa sve zajedno kuvajte još 2-3 minuta.
6/9
Pazite da ne prekuvate supu, jer ukoliko se to desi potaž neće biti zelene boje.
7/9
Sklonite supu sa ringle i ostavite sa strane da se ohladi.
8/9
Kada se supa ohladi, prespite je u blender i dodajte sitno isecakani bosiljak i peršun, pa blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture.
9/9
Dobijenu smesu vratite u šerpu i zagrejte je.
Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje