5/5

Losos sa šparglom i holandeze sosom

ručak

VREME PRIPREME | 30 MIN

Flora&Fazoni

Losos je izvrstan izvor vitamina B.
sastojci
450g
Flora špargle
1
losos
malo
maslinovo ulje
2 kom
suvi začini
malo
Beli luk u prahu
Za holondeze sos
150ml
ovsenog mleka
2 kašike
brašna od leblebije
150ml
bujona (tečnosti iz supe)
1 kašičica
senfa
1 kašika
nutritivnog kvasca
1 kašika
limunovog soka
2
veće tikvice
Priprema
1/5
Losos ispeći sa obe strane po par minuta.
2/5
Napravidi marinadu od suvog začina, masilnovog ulja i belog luka. Šparglu izvaditi iz kese, staviti na gril, premazati marinadom i peći dok ne omekša.
3/5
Holandez sos: u šerpicu staviti mleko, brašno i bujon i kuvati na tihoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne.
4/5
Zatim skinuti sa vatre umešati senf, nutritivni kvasac i limunov sok.
5/5
Tikvice staviti u tanjir, šparglu preliti sa holandeze sosom i servirati sve zajedno.
Prijatno!

Recepti

Grčki doručak sa kupinama
Ovsena kaša sa kupinama
Čia puding sa malinama
Fritata sa šparglom i kozjim sirom
Ceđeni detoks sok od višnje