5/5
Malina mus
Užina
VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
Za biskvit
200g
petit keksa
100g
putera
Za krem
500g
krem sira
200ml
slatke pavlake
3 kašike
šećera u prahu
1 kašikica
ekstrakta vanile
-
Sok i korica jednog limuna
Za fil
300g
Flora malina
2 kašike
meda
2 kašike
vode
Priprema
1/2
U blenderu sameljite keks, pa dodajte otopljeni puter i izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Smesu utisnite na dno čaša za posluživanje i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru da se stegne.

1/2
Stavite maline, šećer i vodu u šerpu na srednje jaku vatru. Kuvajte oko 5-7 minuta dok maline ne omekšaju i dok se smesa ne zgusne. Izgnječite maline viljuškom i ostavite da se ohladi.

1/2
U velikoj posudi umutite krem sir, šećer u prahu, ekstrakt vanile, sok i koricu limuna dok smesa ne postane glatka. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. Zatim sjedinite šlag sa smesom od krem sira.

1/2
Na biskivit ravnomerno rasporedite polovinu pripremljene kreme od krem sira. Zatim prelijte slojem ohlađenog fila od malina. Nakon toga dodajte preostalu kremu od krem sira.

2/2
Ostavite da se desert hladi u frižideru najmanje 4 sata. Pre služenja, ukrasite svežim malinama

Prijatno!