5/5
Piletina sa šparglama
Ručak
VREME PRIPREME | 25 MIN
sastojci
200g
Flora špargle
400g
pilećih prsa
3 čena
belog luka
2 kašike
soja sosa
2 kašike
ulja
1 kašika
susamovog ulja
1 kašikica
svežeg đumbira
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
Iseckajte piletinu, operite špargle i iseckajte ih na komade veličine zalogaja. Sitno seckajte beli luk i izrendajte đumbir.
2/5
Zagrejte tiganj sa uljem i dodajte piletinu. Pecite je uz neprestano mešanje otprilike 4-5 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je sa strane.
3/5
Zatim u tiganj dodajte iseckane špargle i kuvajte ih uz povremeno mešanje oko 3-4 minuta, dok ne postanu hrskave.
4/5
Dodajte seckani beli luk i đumbir i nastavite mešati 1 minut, dok ne zamiriše. Vratite piletinu u tiganj zajedno sa šparglama.
5/5
Prelijte soja sos preko sastojaka u tiganju. Nastavite mešati tako da se svi sastojci sjedine otprilike 2-3 minuta. Možete poslužiti toplo preko kuvane riže ili rezanaca.
Prijatno!