5/5
Pita sa šparglama
Ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
250g
Flora špargle
1 komad
praziluka
2
jajeta
3dcl
pavlake za kuvanje
malo
ulje
pola kašičice
muškatnog oraščića
po ukusu
so i biber
TESTO
250g
mekog brašna
100g
putera
1/2 kašičice
soli
1
žumance
1dcl
vode
Priprema
1/4
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu dodajte brašno, so, puter i sve izmešajte. Zatim dodajte žumance i postepeno vodu dok se testo ne sjedini.
2/4
Razvaljajte testo da bude veće od kalupa za pitu, stavite na podmazan kalup, pritisnite da se zalepi za ivice, a višak testa odrežite. Pecite testo 15 minuta
3/4
Skuvajte špargle. Isecite ih na jednake delove, a vrhove ostavite da biste ukrasili pitu. Na ulju propržite kolutove praziluka dok ne omekšaju, pa dodajte jaja, pavlaku za kuvanje, so, biber i špargle.
4/4
Na testo sipajte fil, a zatim vrhove špargli i pecite još 20 minuta.
Prijatno!