5/5
Pizza sa šparglama
ručak
VREME PRIPREME | 55 MIN
sastojci
500g
brašna
300ml
tople vode
1 kašičica
šećera
1 kašičica
soli
1 kašika
suvog kvasca
Nadev
150g
Flora špargli
200g
paradajz sosa za pizzu
200g
sira
200g
pršuta
1 kašičica
sušenog origana
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
U velikoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, zatim dodajte brašno, so i maslinovo ulje u posudu sa kvascem i zamesite glatko testo. Mesite testo oko 10 minuta, dok ne postane elastično.
2/5
Oblikujte testo u loptu, prekrijte posudu krpom i ostavite na toplom mestu da nakvasa oko 1 sat.
3/5
Kada je testo naraslo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvucite ga u oblik pizze, debljine po želji. Prebacite razvučeno testo u pleh za pečenje.
4/5
Premažite testo paradajz sosom, pospite rendanim sirom preko sosa, zatim rasporedite kriške pršuta i komade špargli preko sira. Posolite i pobiberite po ukusu, a zatim pospite sušenim origanom.
5/5
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite pizzu 12-15 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno-smeđe, a sir se ne istopi i lepo zarumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Prijatno!