5/5
Posni potaž od špargli
Ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
Izdanci špargle razvijaju svoj karakteristični ukus tek kada se podvrgnu toploti, kada se obare, isprže ili griluju.
sastojci
450g
Flora špargle
1
crveni luk
2
krompira
1l
bujona od povrća
2 kašike
maslinovog ulja
malo
Sveži peršun
2 čena
beli luk
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Operite špargle i isecite ih na manje komade.
2/4
U veliki lonac dodajte maslinovo ulje, seckani crveni i beli luk i dinstajte par minuta. Zatim dodajte iseckane špargle i krompir u lonac. Nastavite dinstati nekoliko minuta.
3/4
Dodajte bujon od povrća i pustite da supa proključa. Zatim smanjite vatru i pustite da se krčka dok špargle i krompir ne omekšaju otprilike 20-25 minuta.
4/4
Kada su špargle i krompir mekani, upotrebite blender da izmiksate smesu u glatku supu.
Vratite supu na vatru i zagrejte je dok ne bude dovoljno vruća za posluživanje. Posolite i pobiberite po ukusu.
Prijatno!