5/5
Rižoto sa šparglom
Večera
VREME PRIPREME | 40 MIN
Flora&Fazoni
Izdanci špargle razvijaju svoj karakteristični ukus tek kada se podvrgnu toploti, kada se obare, isprže ili griluju.
sastojci
250g
Flora špargle
200g
arborio pirinča
50g
putera
1 glavica
crnog luka
100ml
belog vina
1 kašika
maslinovog ulja
2 čena
beli luk
½ l
bujona
malo
so i biber
Priprema
1/4
Sipajte maslinovo ulje i puter u šerpu, dodajte iseckani crni luk i beli luk i pržite. Zatim dodajte pirinač i mešajte dok se sve sjedini. Uspite belo vino i mešajte dok tečnost ne ispari.
2/4
U međuvremenu špargle operite i odstranite donji deo. Stavite ih u kipuću vodu, posolite i kuvajte dok ne omekšaju, 4-5 minuta. Zatim ih isecite na sitne komadiće.
3/4
Bujon zagrejte i postepeno ga dodavajte u pirinač. Smanjite temperaturu i pustite da se pirinač dinsta. Kad pirinač bude skoro skuvan dodajte pripremljenu šparglu.
4/4
Kada dodate šparglu uporedo dodavajte bujon i kuvajte još 5-7 minuta. Kada je rižoto gotov, posolite i pobiberite po ukusu, a možete dodati i mirođiju.
Prijatno!