5/5
Salata sa šparglama i škampima
Ručak
VREME PRIPREME | 25 MIN
sastojci
200g
Flora špargle
250g
svežih škampi
2
jajeta
1
mladi luk
malo
maslinovo ulje
po ukusu
so i biber
PRELIV
3 kašike
maslinovog ulja
2 kašike
svežeg limunovog soka
1 kašičica
meda
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Operite i očistite škampe. Posolite i pobiberite ih. Ugrejte tiganj i premažite ga maslinovim uljem i grilujte škampe nekoliko minuta sa svake strane, dok ne postanu roze i lepo se zapeku.
2/4
Špargle odledite. Možete ih blanširati u ključaloj vodi oko 2-3 minuta ili ih grilovati na tiganju sa malo maslinovog ulja dok ne postanu blago smeđe i hrskave.
3/4
U maloj posudi, pomešajte maslinovo ulje, sveži limunov sok i med. Dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine. Začinite solju i biberom po ukusu.
4/4
Na tanjir prvo servirajte špargle, zatim dodajte škampe, iseckani mladi luk i pospite sve sa prelivom.
Prijatno!