5/5
TOFU SIR SA BORANIJOM
VEČERA
VREME PRIPREME | 25 MIN
sastojci
200g
Flora zelene sečene boranije
200g
tofu sira
2
crvene paprike
2 čena
belog luka
2 kašike
soja sosa
1 kašika
kukuruznog skroba
1 kašika
susama za posipanje
1 kašika
maslinovog ulja
malo
čili sos
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
Isecite tofu sir na kockice. Ako želite hrskav tofu, pospite ga kukuruznim skrobom i lagano promešajte.

2/5
Paprike očistite od semena i isecite na trakice. Beli luk sitno naseckajte.

3/5
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i dodajte ulje. Pržite tofu dok ne postane zlatno-smeđe boje, oko 5-7 minuta.

4/5
U isti tiganj dodajte još malo ulja, ubacite beli luk i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Dodajte Flora boraniju i pržite oko 3-4 minuta. Zatim dodajte papriku i nastavite prženje još 2-3 minuta, dok povrće ne omekša.

5/5
Vratite tofu u tiganj i prelijte sve soja sosom. Po ukusu dodajte čili sos, so i biber. Sve dobro promešajte i pržite još 1-2 minuta da se ukusi sjedine.

Prijatno!