Flora&Fazoni
Ako prolazite kroz stresan period, obavezno jedite maline. U sebi sadrže bakar koji je sastojak većine antidepresiva. Pomoći će vam da se lakše nosite sa depresijom.
sastojci
100g
Flora malina
1 šolja
brašna od spelte
2
banane
6
urmi
100g
organske crne čokolade
100g
badema
1 kašičica
ulja
2 kašike
smeđeg šećera
1
vanila
2 kašike
kakaoa
1
prašak za pecivo
PRELIV
50g
Flora malina – za ukras
2 kašike
smeđeg šećera
1 kašika
kakao maslaca
2 kašike
vode
Priprema
1/4
Sipajte maline, urme, bademe i smeđi šećer u blender i izmiksajte 1 minut. Dodajte ulje, banane, kakao, vanilu i prašak za pecivo i ponovo izmiksajte kratko.

2/4
Smesu prebacite u posudu i dodajte istopljenu čokoladu, a zatim i brašno. Promešajte i smesu sipajte u kalup za tortu čije se dno skida.

3/4
Pecite na 180 stepeni 35 minuta, zatim izvadite koru i ostavite je da se ohladi.

4/4
Zagrejte šećer i kada se istopi dodajte kakao maslac, promešajte i sipajte vodu. Kuvajte još dva minuta. Kada se preliv ohladi, prelijte tortu i ukrasite je malinama.

Prijatno!