5/5
Veganske palačinke sa šparglom
Doručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
Testo
150 g
brašna od leblebije
300 ml
biljnog mleka
1 kašičica
praška za pecivo
1/2
kašičice soli
prstohvat
kurkume
1 kašika
maslinovog ulja
Fil
150 g
Flora graška
100 g
Flora špargli
200 g
svežeg spanaća
100 g
veganskog sira
1 čen
belog luka
1 kašika
maslinovog ulja
po ukusu
so i biber
1 kašika
semenki od lana
malo
maslinovo ulje
Priprema
1/5
U činiji pomešajte brašno od leblebije, prašak za pecivo, so i kurkumu. Postepeno dodajte biljno mleko dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte maslinovo ulje.
2/5
Zagrejte tiganj za palačinke i premažite ga uljem. Sipajte kutlaču smese i pecite 2-3 minuta sa svake strane.
3/5
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte spanać i grašak, posolite i pobiberite. Kuvajte dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i umešajte veganski sir dok se ne otopi.
4/5
Premažite Flora špargle maslinovim uljem i grilujte ih 2-3 minuta sa svake strane dok ne omekšaju.
5/5
Na svaku palačinku stavite deo fila i preklopite je, a zatim dodajte grilovane špargle na vrh i pospite semenke. Po želji, dodajte limunov sok za dodatnu svežinu.
Prijatno!