5/5
		Veganske palačinke sa šparglom
Doručak
					VREME PRIPREME | 40 MIN 				
				
					sastojci				
				
					Testo				
				
					150 g 				
				
					brašna od leblebije				
				
					300 ml 				
				
					biljnog mleka 				
				
					1 kašičica 				
				
					praška za pecivo				
				
					1/2 				
				
					kašičice soli				
				
					prstohvat				
				
					kurkume				
				
					1 kašika 				
				
					maslinovog ulja				
				
					Fil				
				
					150 g				
				
					Flora graška				
				
					100 g 				
				
					Flora špargli				
				
					200 g 				
				
					svežeg spanaća				
				
					100 g 				
				
					veganskog sira				
				
					1 čen				
				
					belog luka 				
				
					1 kašika 				
				
					maslinovog ulja				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					1 kašika 				
				
					semenki od lana				
				
					malo				
				
					maslinovo ulje				
				
					Priprema				
				
					1/5				
				
									U činiji pomešajte brašno od leblebije, prašak za pecivo, so i kurkumu. Postepeno dodajte biljno mleko dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte maslinovo ulje. 								
				
															
					2/5				
				
									Zagrejte tiganj za palačinke i premažite ga uljem. Sipajte kutlaču smese i pecite 2-3 minuta sa svake strane. 								
				
															
					3/5				
				
									U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte beli luk i kratko propržite. Dodajte spanać i grašak, posolite i pobiberite. Kuvajte dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i umešajte veganski sir dok se ne otopi. 								
				
															
					4/5				
				
									Premažite Flora špargle maslinovim uljem i grilujte ih 2-3 minuta sa svake strane dok ne omekšaju. 								
				
															
					5/5				
				
									Na svaku palačinku stavite deo fila i preklopite je, a zatim dodajte grilovane špargle na vrh i pospite semenke. Po želji, dodajte limunov sok za dodatnu svežinu.
 								
				
															
					Prijatno!