5/5
Čorba od graška i šargarepe
ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
2 šolje
šargarepe
2 šolje
Flora graška
1
crveni luk
3 čena
belog luka
2 šolje
pasiranog paradajza
2 kašike
maslinovog ulja
1 kašičica
kumina
1 kašičica
kurkume
1/2 kašičice
crvene paprike u prahu
2 šolje
belog pirinča
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crveni i beli luk i dinstajte par minuta.
2/4
Zatim dodajte iseckanu šargarepu i grašak u šerpu, zajedno sa kuminom, kurkumom, crvenom paprikom u prahu i malo soli i bibera. Dinstajte sve zajedno oko 5 minuta, povremeno mešajući.
3/4
Nakon što se povrće malo proprži, dodajte pasirani paradajz. Smanjite temperaturu i pustite da se krčka oko 15-20 minuta, dok povrće ne omekša.
4/4
Skuvajte beli pirinač prema uputstvu na pakovanju. Servirajte čorbu od graška i šargarepe sa belim pirinčem, uz dodatak kiselih krastavčića.
Prijatno!