5/5
		Veganski takosi sa karfiolom i avokadom
večera
					VREME PRIPREME | 35 MIN 				
				
					sastojci				
				
					350g				
				
					Flora karfiola				
				
					2				
				
					avokada				
				
					po ukusu				
				
					sveži korijander 				
				
					8-10				
				
					kukuruznih tortilja (veganskih)				
				
					malo				
				
					maslinovo ulje				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					SOS				
				
					½ šolje 				
				
					veganskog majoneza				
				
					1				
				
					sok od 1 limete				
				
					2 kašičice 				
				
					svežeg korijandera				
				
					2 čena				
				
					belog luka				
				
					po ukusu				
				
					so i biber 				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite karfiol na pleh obložen papirom za pečenje. Pouljite maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok karfiol ne postane zlatno smeđ. 								
				 
															
					2/4				
				
									Za kremasti sos od limete i korijandera, u posudi pomešajte veganski majonez, sok od limete, korijander, beli luk, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine ukusi. 								
				 
															
					3/4				
				Zagrejte tortilje u tiganju prema uputstvima na pakovanju.
 
															
					4/4				
				Na svaku tortilju stavite pečeni karfiol, kriške avokada, sveži korijander i dodajte željene sosove .
 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								