5/5

Veganski takosi sa karfiolom i avokadom

večera

VREME PRIPREME | 35 MIN
sastojci
350g
Flora karfiola
2
avokada
po ukusu
sveži korijander
8-10
kukuruznih tortilja (veganskih)
malo
maslinovo ulje
po ukusu
so i biber
SOS
½ šolje
veganskog majoneza
1
sok od 1 limete
2 kašičice
svežeg korijandera
2 čena
belog luka
po ukusu
so i biber
Priprema
1/4
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite karfiol na pleh obložen papirom za pečenje. Pouljite maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta ili dok karfiol ne postane zlatno smeđ.
2/4
Za kremasti sos od limete i korijandera, u posudi pomešajte veganski majonez, sok od limete, korijander, beli luk, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke da se sjedine ukusi.
3/4

Zagrejte tortilje u tiganju prema uputstvima na pakovanju.

4/4

Na svaku tortilju stavite pečeni karfiol, kriške avokada, sveži korijander i dodajte željene sosove .

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom