5/5
Rižoto Flora mix sa piletinom
ručak
VREME PRIPREME | 40 MIN
sastojci
300 g
Rižoto Flora mix-a
300 g
pilećeg filea
1
crni luk
2 čena
beli luk
2 kašike
maslinovog ulja
1 kašičica
paprike
1/2 kašičice
kurkume
1/2 kašičice
suvog origana
1/2 kašičice
mlevenog kima
500 ml
pilećeg bujona
malo
svež peršun za dekoraciju
po ukusu
so i biber
Priprema
1/5
Crni luk i beli luk sitno iseckajte, a pileći file isecite na kockice.

2/5
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Na srednjoj temperaturi propržite crni luk dok ne omekša, zatim dodajte beli luk i pržite još 1 minut. Dodajte pileće meso i pržite 10-15 minuta.

3/5
Dodajte Rižoto Flora mix i dobro promešajte. Zatim dodajte začine: papriku, kurkumu, origano i kim. Promešajte da se svi ukusi sjedine.

4/5
Sipajte pileći bujon i pustite da provri. Smanjite vatru na minimum, poklopite i kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne upije tečnost i omekša.

5/5
Skinite šerpu s vatre i ostavite da odstoji poklopljeno još 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.

Prijatno!