5/5

Krem supa sa tikvicom i šparglom

Ručak

VREME PRIPREME | 45 MIN

Flora&Fazoni

Špargla ne sadrži apsolutno nikakve masti ili holesterol što je čini savršenom dijetalnom hranom

 

sastojci
200g
Flora špargle
1
velika tikvica
1
krompir
1
glavica luka
1
struk celera
3-4
struka korijandera
2
čena belog luka
50g
maslaca
40-50ml
maslinovog ulja
po ukusu
so
1l
bujona od povrća
Priprema
1/5

Svo povrće iseći na srednje parčiće. Ostaviti nekoliko vrhova špargli za dekoraciju

2/5

Zagrejati 25 grama maslaca sa maslinovim uljem i izdinstati prvo luk i celer dok ne omekšaju, posle staviti tikvicu i krompir, dodati malo soli u povrće. Kuvati 3-4 minuta i ubaciti šparglu s belim lukom i korijander

3/5

Naliti vruć bujon i kuvati oko 20 minuta ili dok potpuno ne omekša i ne bude gotovo svo povrće. Dolivati vodu, koliko je neophodno. Dodatno začiniti sa još soli i začina po želji

4/5

Skloniti sa vatre i staviti još 25 grama maslaca koji će se istopiti i dati sjajan i lep izgled jelu. Pasirati dok se ne dobije konzistencija koja se preferira

5/5

Zagrejati maslac na umerenoj do jakoj vatri i maslinovo ulje za krutone. Zapržiti prvo vrhove špargli, a posle kriške hleba isečene na kocke do prijatne preplanulosti i hrskavosti. Servirati supu sa krutonima i ukrasom od špargli

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom