Flora&Fazoni
Ukoliko želite da maksimalno udovoljite sebi, svaku porciju servirati sa semenkama suncokreta, prethodno ispečenim sa malo soli i mocarelom
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora graška 				
				
					100g				
				
					korena celera				
				
					1				
				
					luk				
				
					100ml				
				
					tečne punomasne pavlake				
				
					50g				
				
					putera				
				
					30ml				
				
					maslinovog ulja				
				
					1				
				
					kora limuna				
				
					2				
				
					grančice mente				
				
					1				
				
					grančica selena				
				
					po ukusu				
				
					so i biber				
				
					Priprema				
				
					1/3				
				Očistiti i sitno iseckati luk i celer. Zagrejati maslinovo ulje i puter u tiganju, propržiti luk i celer dok ne poprime zlatnu boju
 
															
					2/3				
				Dodati Flora grašak. Sipati 500ml vode. Začiniti solju i biberom i promešati. Kuvati oko 15 minuta, da grašak omekša. Dodati mentu i listove selena. Izblendovati i procediti
 
															
					3/3				
				Zagrejati čorbu zajedno sa pavlakom. Skinuti sa ringle i začiniti korom limuna
 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								