Flora&Fazoni
Ukoliko želite da maksimalno udovoljite sebi, svaku porciju servirati sa semenkama suncokreta, prethodno ispečenim sa malo soli i mocarelom
sastojci
450g
Flora graška
100g
korena celera
1
luk
100ml
tečne punomasne pavlake
50g
putera
30ml
maslinovog ulja
1
kora limuna
2
grančice mente
1
grančica selena
po ukusu
so i biber
Priprema
1/3
Očistiti i sitno iseckati luk i celer. Zagrejati maslinovo ulje i puter u tiganju, propržiti luk i celer dok ne poprime zlatnu boju
2/3
Dodati Flora grašak. Sipati 500ml vode. Začiniti solju i biberom i promešati. Kuvati oko 15 minuta, da grašak omekša. Dodati mentu i listove selena. Izblendovati i procediti
3/3
Zagrejati čorbu zajedno sa pavlakom. Skinuti sa ringle i začiniti korom limuna
Prijatno!