5/5
		Prženi škampi sa rezancima i žutom boranijom
ručak
					VREME PRIPREME | 20 MIN 				
				Flora&Fazoni
									Boranija je poreklom iz Meksika, ali se koristi u ishrani u skoro svim zemljama sveta
								
				
					sastojci				
				
					150g				
				
					Pirinčani rezanci				
				
					400g				
				
					Susamovo ulje				
				
					300g				
				
					Flora žuta boranija				
				
					300g				
				
					Sirovi očišćeni škampi				
				
					3				
				
					Šargarepe				
				
					po ukusu				
				
					Soja sos				
				
					po ukusu				
				
					Sos od ostrige				
				
					2 čena				
				
					Belog luka				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									U zasebnoj posudi rukama izmešajte rezance sa soja sosom i sosom od ostriga.Zagrejte ulje i beli luk u tiganju								
				 
															
					2/4				
				Dodajte rezanca u zagrejano ulje i mešajte dok se rezanci ne skuvaju. Izvadite iz tiganja i stavite u zasebnu posudu
 
															
					3/4				
				Dodajte još susamovog ulja u tiganj i promešajte škampe dok se ne skuvaju. Dodajte skuvanu šargarepu i žutu boraniju. Mešajte i dalje, pržite oko 2-3 minuta dok šargarepa i boranija ne omekšaju. Po potrebi dodajte još susamovog ulja
 
															
					4/4				
				Dodajte rezanca nazad u tiganj i sve zajedno mešajte, pržite oko 3 minuta
 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								