5/5

Zapečena boranija sa mesom i povrćem

ručak

VREME PRIPREME | 45 MIN

Flora&Fazoni

Boranija je bogata vitaminima C, B i A, dok kukuruz sadrži dijetna vlakna i minerale
sastojci
500g
Belo meso
450g
Flora boranija
100g
Flora kukuruz
1 glavica
Crni luk
2 čena
belog luka
2 kom.
Jaja
250ml
Pavlaka za kuvanje
150g
Kačkavalj
po ukusu
so
po ukusu
Suvi biljni začin
Priprema
1/3

Kratko prokuvati boraniju. Belo meso iseći na šnicle, posoliti, posuti suvi biljni začin, peći na tiganju. Izvaditi meso i poređati ga po dnu vatrostalne posude.

2/3

U masnoći u kojoj je pečeno meso, izdinstati crni luk, ubaciti seckani beli luk i promešati. Skloniti sa šporeta, dodati boraniju i kukuruz, pa sipati preko mesa.

3/3

Umutiti jaja, dodati im pavlaku,pa ih preliti preko povrća i mesa.Peći na 200 stepeni 15 minuta, a 5 minuta pred kraj pečenja posuti rendani kačkavalj preko jela i vratiti u rernu da se zapeče.

Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom