Flora&Fazoni
Boranija je treće najpopularnije povrće uzgajano u dvorišnim baštama, posle paradajza i paprike. To je verovatno zato što ih je prilično lako uzgajati u pravim uslovima.
sastojci
500g
Flora boranije
6
čeri paradajza
5
čenova belog luka
1
Glavica crnog luka
2 kašičice
mlevene crvene paprike
malo
Mleveni biber
malo
iseckanog peršunovog lišća
po ukusu
So, soda bikarbona, ulje
Priprema
1/4
U odgovarajuću posudu ili dubok tiganj sipajte ulje i stavite sitno iseckan crni luk da se dinsta dok ne postane staklast;
2/4
Na luk sipajte očišćenu, opranu i krupnije isečenu isceđenu boraniju, kao i paradajz prethodno poparen vrelom vodom, oljušten i isečen na sitne komadiće. Preko toga sipajte malo sode bikarbone, posudu poklopite i na laganoj vatri dinstajte pola sata;
3/4
Nakon toga viljuškom probajte da li je boranija mekana. Ukoliko jeste, dodajte sitno iseckan beli luk, peršunov list, mleveni biber, so, univerzalni začin i mlevenu crvenu paprika;
4/4
Poklopac ostavite po strani i nastavite sa dinstanjem jela još 20-30 minuta, odnosno dok ne ispari postojeći sok.
Prijatno!