5/5

Domaća boranija sa belim lukom

ručak

VREME PRIPREME | 40 MIN

Flora&Fazoni

Boranija je treće najpopularnije povrće uzgajano u dvorišnim baštama, posle paradajza i paprike. To je verovatno zato što ih je prilično lako uzgajati u pravim uslovima.
sastojci
450g
Flora žute boranije
1
paradajz
3
čenova belog luka
1 šolja
maslinovog ulja
200ml
vode
malo
slatka mlevena paprika
po ukusu
So, mirođija, peršun
Priprema
1/4
U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje, te stavite sitno iseckan beli luk i prstohvat peršuna i pržite 2-3 minuta, pa dodajte boraniju i pržite još 5 minuta.
2/4
Dodajte vodu, sitno iseckan oljušten paradajz, slatku mlevenu papriku i so.
3/4
Kuvajte na srednjoj vatri dok boranija ne omekša.
4/4
Pred služenje pospite mirođijom.
Prijatno!

Recepti

Špargle sa lososom
Ovsena kaša sa kupinama
Pečeni kolač sa višnjama
Zapečeni bataci u Flora zlatnom mixu povrća
Fitnes obrok sa boranijom