Flora&Fazoni
									Boranija je treće najpopularnije povrće uzgajano u dvorišnim baštama, posle paradajza i paprike. To je verovatno zato što ih je prilično lako uzgajati u pravim uslovima.								
				
					sastojci				
				
					450g				
				
					Flora žute boranije				
				
					1				
				
					paradajz				
				
					3				
				
					čenova belog luka				
				
					1 šolja				
				
					maslinovog ulja				
				
					200ml				
				
					vode				
				
					malo				
				
					slatka mlevena paprika				
				
					po ukusu				
				
					So, mirođija, peršun
				
				
					Priprema				
				
					1/4				
				
									U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje, te stavite sitno iseckan beli luk i prstohvat peršuna i pržite 2-3 minuta, pa dodajte boraniju i pržite još 5 minuta.								
				 
															
					2/4				
				
									Dodajte vodu, sitno iseckan oljušten paradajz, slatku mlevenu papriku i so.								
				 
															
					3/4				
				
									Kuvajte na srednjoj vatri dok boranija ne omekša.								
				 
															
					4/4				
				
									Pred služenje pospite mirođijom.								
				 
															
					Prijatno!				
				 
															 
								 
								 
								 
								